برخی از علائم کمبود روی:
عفونتهای مکرر
ریزش مو
بیاشتهایی
مشکلات در حس بویایی و چشایی
زخمهای پوستی و طول کشیدن ترمیم زخمها
اختلالات باروری
کند شدن رشد
عوارض مصرف بالاتر از حد مورد نیاز بدن :
نشانههای مسمومیت عبارتاند از: ناراحتی معده، استفراغ ، سرگیجه، سردرد، خواب آلودگی، افزایش تعریق، ناهماهنگی عملکرد عضلات، عدم تحمل الکل، توهم و کم خونی. کاهش کلسترول خوب بدن (HDL) و افزایش کلستروب بد بدن (LDL) و....
برخی از منابع غذایی روی:
مواد غذایی پر پروتئین (مانند گوشت قرمز، ماهی، مرغ و بوقلمون، میگو، خرچنگ و دیگر ماهیهای صدف) ، مغزهای خوراکی و...
گوشت گاو و گوسفند بیشتر از گوشت ماهی حاوی روی هستند. بخشهای قرمز گوشت مرغ نسبت به بخشهای سفید بیشتر حاوی روی است.
منابع غذایی دیگر که میزان روی قابل جذب آنها کمتر از منابع ذکر شده هستند شامل لوبیا، نخود چشم سیاه، سویا، بادام زمینی، غلات کامل، فیبرو، توفو، مخمر آبجو، سبزی پخته شده، قارچ، لوبیا سبز و دانه کدو است.
جوانه گندم منبع خوبی از روی میباشد که خوردن آن به همه افراد توصیه میشود.